Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Yoga Nidra met klankschalen

27 november @ 10:00 - 11:15

Welkom bij deze maandelijkse ontspanningssessie.
Je ervaart zachte yogahoudingen, de klanken van de klankschalen en als jij je dan nestelt op jouw yogamat hoe het fijn voor jou is luister je naar mijn stem die je meeneemt op een innerlijke reis door jouw lichaam en energieveld. Er ontstaat een diepte ontspanning en doordat jouw bewustzijn verandert. Je rust uit, verzacht en laat los. Daarna is er thee met wat lekkers.
Volledig ontspannen ga je weer naar huis.

Wat is Yoga Nidra:
Yoga Nidra is een oude yogavorm die lijkt op slapen. Bij deze yogavorm blijf je wakker en alert doordat  er  een aantal systematische oefeningen en visualisaties worden aangereikt waarbij het lichaam fysiek, mentaal en emotioneel tot een diepe ontspanning wordt gebracht.

Yoga Nidra wordt wel ‘de slaap van de Yogi’s’ genoemd.  Er wordt gezegd dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur slaap.

Alle zintuigen trekken zich terug behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn het hele lichaam ervaart. Het geeft een totale ontspanning aan lichaam, geest en emotie.

De voordelen van het beoefenen van Yoga Nidra:
*Een sessie brengt beide hersenhelften in balans. Zo ontstaat rust, alertheid, concentratie en zal energie vrij doorstromen.

*Doordat alle zintuigen zich terug trekken, behalve het gehoor, ervaar je bewust diepe ontspanning.

*We leven in een wereld  waarin we bijna constant overprikkeld worden door smartphones, televisie, e-mails, appjes, en noem het maar op. Zo hebben  steeds meer mensen last van een overprikkeld zenuwstelsel.
Denk aan burnout, depressie of oververmoeidheid.
Yoga Nidra is wellicht de beste manier om het zenuwstelsel tot ontspanning te brengen.

Yoga Nidra heeft een groot effect op je hele wezen en is goed voor iedereen die bewust wil ontspannen en helemaal thuis wil komen bij zichzelf.

Ieder laatste zondagochtend van de maand van 10.00 tot 11.30 u.
Investering in je zelf € 15.-
Aanmelden gaat via info@akkelienmedina.nl of app Akkelien 0613623001

 

 

Gegevens

Datum:
27 november
Tijd:
10:00 - 11:15

Locatie

Athenahoeve Oudega (SM)
Scroll naar top