Blog De Liefde

Als klein meisje had ik al een sterke verbinding met mijn hart. Ik voelde feilloos de liefdevolle energie van de natuur en was er ook graag in te vinden. Zo trok ik me ook vaak terug in mijn eigen wereldje, waar het heel liefdevol en veilig was. Ook merkte ik al vrij snel het effect van een sneller kloppend hart van verliefdheid. Zo jong zelfs dat ik niet eens wist wat het was. Mijn vriend zegt wel eens dat ik verliefd ben op de liefde en dat ben ik met hem eens. Liefde is voor mij mijn levensbron, de verbinding met mijn hart en ziel en met het leven.
Een van mijn levensdoelen is het volgen van mijn hart. Dit is een kreet die je wellicht vaker hebt gehoord en waar je je bedenkingen bij hebt. Toch is het volgen van je hart waar je voor op aarde bent gekomen. Zo kom je in contact met wie je werkelijk bent en met de talenten en kennis die er in jou aanwezig zijn. Met jou essentie wat betekent dat je jezelf als “heel’ gaat ervaren. En ik kan je vertellen dat is geweldig. Dat wil toch iedereen lijkt mij?
Het is een heel bewustwordingsproces. Bij mij kwam dat proces op gang toen ik me vanaf mijn eind 20’er jaren in de Spiritualiteit ging verdiepen. Ik kwam bewuster in het leven te staan en ging het leven anders ervaren.
Het hart is de verbinding met de Ziel. Mijn Hart heeft zich geopend en de kracht van mijn Ziel is nu voor mij heel sterk voelbaar en zo kan ik er naar handelen.
Dit is niet altijd zo geweest en ik heb in het verleden ook veel keuzes gemaakt die mij erg uit balans brachten. Ik besef nu dat deze keuzes noodzakelijk waren om me te leren bij mezelf te blijven en wat de ander zei niet voor waarheid aan te nemen. Dit is immers de waarheid van de ander en niet van mij. Bovendien een waarheid die ook nogal eens op angst gericht kan zijn. Zo ont-dekte ik dat liefde niet altijd lief is, maar een grote leerschool, die me, als ik er naar luister, helemaal met mezelf verbind.
Meditatie, yoga, dansen, de natuur en me te verbinden met fijne mensen helpen me heel goed om mijn Hart te blijven openen en me te verbinden met mijn Ziel. Dit is ook waar ik steeds opnieuw voor kies.
Ik ben zo ontzettend dankbaar dat de keuzes die ik heb gemaakt en me tot de persoon hebben gebracht die ik vandaag ben. Ik heb een prachtig leven waarin ik heel bewust mijn levensprocessen doorleef. Ik volg de tekens die het leven mij geeft door open te staan voor wat er is en te accepteren wat het leven mij aanreikt. Dit is soms een hele uitdaging en kan veel pijn en verdriet geven. Toch ervaar ik ook de prachtigste dingen waar ik altijd naar verlangde. Ik heb het gekregen en zelfs nog mooier dan ik maar kon bedenken.
Ik heb geleerd om te leven met de energie van de Maan, voel iedere dag de voedende energie van onze moeder Aarde , werk met de Spirituele wereld samen en geef met veel liefde en passie Yogalessen en Meditaties en YogaDanza. Dit is voor mij de manier om in verbinding te blijven met wie ik vanuit essentie ben.
Alleen de stem van het Hart bereikt een ander Hart.
Hartegroet ,
Akkelien Medina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Scroll naar top