Het Mystieke de MaanMagie

Al mijn hele leven ben ik in de ban van de mystieke kant van het leven.
Het begon eigenlijk met horoscopen lezen in tijdschriften die ik vroeger las. Dan werd er een vlammetje in mij aangewakkerd van herkenning. Ik werd er altijd heel blij van.

Jaren geleden kwam ik in aanraking met het boekje Heks van Susan Smit. Tijdens het lezen vielen er heel veel kwartjes, het was een feest van herkenning. Het was geweldig dat mijn gevoel en belevingen vanuit mijn binnenwereld woorden kregen.

Kort daarna tipte een vriend mij dat er een Wicca groep werd gestart in Meppel. Ik ben me gaan verdiepen in wat Wicca was en het sprak tot me. Het voelde als een prachtige aanvulling op mijn leven. Iedere volle maan kwamen we bij elkaar.
Wicca is de oudste religie die is gebaseerd op het eren van de natuur. We deden ritueeltjes om de aarde te eren en danken. Dansen, zingen en ons te richten op de vrouwelijke energie van de maan. Mijn ziel groeide en werd nog meer voelbaar. Dit was het helemaal voor mij. Ik zit al lang niet meer bij die Wicca groep maar ben op mijn eigen manier wel altijd in de verbinding met de natuur, maan, elementen en natuurwetten. Het is de aanvulling op wie ik ben.

Mijn innerlijke natuur en de natuur buiten zijn voor mij aan het versmelten tot een eenheid. Steeds meer ervaar ik dat de goddelijke vonk van buiten zich ook in mij bevind.
Dit is ook het proces waar we wereldwijd in bewegen. Iedereen gaat weer het contact met zijn of haar ziel her beleven. Ont-dekken dat we allemaal de goddelijke vonk in ons dragen.
We gaan ontdekken dat de dualiteit van buiten of binnen, licht of donker, inademing of uitademing in je bewustzijn zal ombuigen in buiten en binnen, licht en donker enz. Het is er beide, we zijn het beide. Niet meer los van elkaar maar een eenheid. Dat is de magie van het leven.

Samenwerken met de natuur helpt hier bij.
De natuur eren, zo buiten zo binnen.

Vanuit die liefde en kennis voor het leven, de natuur, de bron, verzorg ik de Magische Maancirkel ( een jaartraining waarin we ons in het jaarwiel van 13 manen verbinden met de cyclus van de maan en deze cyclus als persoonlijke innerlijke reis doormaken) en andere Magische workshops.

Dagelijks pas ik vele ritueeltjes toe om mij te ankeren hier op aarde.
Zo start ik mijn dag altijd met een afstemming. Dat is ook een ritueeltje.
Als je naar je eigen leven kijkt bemerk je nu vast ook herkenning.
Niks is voor niks, zo ben jij op deze pagina terecht gekomen.
Hoe mooi is dat!

De maan en de natuur zijn voor mij niet meer los te denken uit mijn leven. Samen zijn wij een.
Leven met de maan brengt me altijd weer terug in mijn hart en in het ritme en de fasen van mijn leven.

Ik zou het ontzettend mooi vinden om jou te mogen ont-moeten in de energie van Maan Magie.

Kijk bij Maanmagie in de winkel naar de Maanevenementen.
Dit najaar starten we weer.

Let’s make some Moonmagic!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Scroll naar top