Aura’s en chakra’s

De basis van waaruit ik werk is het chakrastelsel, het complete energieveld.

Alles is energie. Wij mensen zijn ook energie, met vaste energie in ons fysieke lichaam en met fijnstoffelijke energie vanuit onze aura.
De aura is de uiterlijke verschijning van het chakrastelsel wat op fijnstoffelijk gebied
in ons fysieke lichaam aanwezig is. Inmiddels is dit uit onderzoeken bewezen, al is het voor de meesten van ons niet zichtbaar. Wel voelbaar al is het vaak onbewust.

Toen ik voor het eerst met het chakrastelsel te maken kreeg wist ik gelijk hier wil ik alles van weten. Inmiddels werk ik al jaren met energie en dat heeft me laten zien hoe belangrijk het is dat er niet alleen een fysiek lichaam is, wat behandeld of waarmee gewerkt kan worden, maar dat we als mens lichaam, Ziel en emotie zijn in verbinding met het chakrastelsel.
Dit is waar ik mensen graag bewust van wil laten worden.

In mijn yogalessen worden de chakra’s als verdieping in oefeningen en meditatie aangereikt om er op die manier bewust van te worden. Dit geeft bij de cursisten meer helderheid over hun “Zijn” en bewustwording over de werking van de chakra’s in het dagelijkse leven.
Het chakrastelsel is ook de basis van waaruit ik coaching aanbied.
Als we bewust zijn van deze kwaliteiten, onze eigen kwaliteiten, dan geeft dat zoveel meer inzicht in wat we zelf kunnen doen om lekker in ons vel te zitten. Ik noem het thuis komen bij jezelf.
Dat gun ik iedereen.

Korte uitleg:
Het woord chakra betekent ( Energie) wiel of draaikolk. Er zijn 7 hoofdchakra’s die in het fijnstoffelijk lichaam langs de wervelkolom lopen. Chakra’s worden vaak gezien als losstaand, maar ze vormen een heel systeem. Je kunt het vergelijken met een piano. Allemaal losse toetsen en als ze op de juiste manier worden verbonden/samenwerken ontstaat er een harmonie. Het chakrasysteem hoort samen te werken en elkaar te helpen voor het beste resultaat. Maar omdat het chakrastelsel onbewust geleefd wordt overstemd de een het andere chakra. Dan is er sprake van disbalans.
Chakra’s reageren op onze gedachten, intenties, gevoelens en emoties en staan daarmee in verbinding met je fysieke materiële wereld. De buitenwereld. Ze hebben effect op elk aspect in je leven. Van je gezondheid, relaties tot aan je financiële status. Om in je kracht te zijn wil je dat het hele chakrasysteem in balans is en dat alle chakra’s met elkaar samenwerken.

Iedere chakra heeft een eigen kleur en kwaliteit.
1e chakra, rood, aarding/ fundament, element Aarde
2e chakra, oranje, creativiteit, emotie, sexualiteit, element water
3e chakra, geel, kracht, zelfvertrouwen, wil, element vuur
4e chakra, groen, Liefde, dankbaarheid, compassie, element lucht
5e chakra, helder blauw, communiceren, element ether
6e chakra, indigo, waarnemen, inzicht en intuïtie,element licht
7e chakra, helder wit, oneindig bewustzijn, element bewustzijn
De uiterlijke verschijning van je chakra’s is de aura ( het energieveld om je heen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Scroll naar top