Spiritualiteit en Bewustzijn zweverig?

Ik val maar gelijk met de deur in huis….
Het woord Spiritueel en Spiritualiteit is behoorlijk besmeurt.
Ik merk vaak als ik zeg dat ik spiritueel coach ben of me met spiritualiteit bezig houd dat ik in de hoek zweverig en vaag wordt gedrukt.
Nou heb ik erg veel moeite met het “hokjes gedoe” en daarom omschrijf ik in deze blog wat voor mij Spiritualiteit betekend. Dat het niks met zweverigheid te maken heeft en wat de kracht is als je er mee verbind.

Van jongs af aan heb ik ervaren dat er meer is dan wat er met het blote oog wordt waargenomen. Ik kon het alleen ervaren, wat er in mij gebeurde had ik geen idee over. Het werd dan ook een bewuste reis om te gaan ont-dekken wat dat nou eigenlijk voor mij betekend. Gaande weg kreeg ik door dat dat Spiritualiteit werd genoemd. Het is een be-leving

Ieder mens is een spiritueel wezen. We komen allemaal als Lichtwezen, als Ziel naar aarde om in een lichaam te incarneren. Dat doen we om als mens het aardse te beleven en zo als Ziel te groeien.

Wij hebben als spiritueel wezen 4 lichamen.
Een fysiek lichaam dat de elementen van de aarde omvat.
Een mentaal lichaam. Het denken.
Een emotioneel lichaam. Het gevoel.
Een spiritueel lichaam wat ons verbind met de Bron of ons Hogere Zelf.

De Ziel is bij het incarneren in het lichaam (vanuit de bron naar Aarde) door de sluiers van vergetelheid heen gegaan waardoor er weinig tot geen besef meer is van waar hij of zij nou eigenlijk vandaan kwam.
We zijn hier dan ook op Aarde om door het aardse te beleven en doorleven ( onze lessen), via die 4 lichamen, weer te worden herinnert aan wie we in werkelijkheid zijn. Een Ziel in een lichaam op Aarde als onderdeel van een Universum waar we volledig mee verbonden zijn.

Dit ontwaken van de ziel is een immens lange reis waar we al ontelbare levens mee bezig zijn geweest. Ons bewustzijn wordt steeds wat groter en we komen steeds meer in contact met onze ziel. Bewust al dan onbewust.
We zijn nu in een tijdperk beland dat er een gigantische grote bewustzijns verschuiving plaats vind. Wereldwijd word de mensheid nu in een snel tempo wakker voor wat er gaande is in de wereld en in zichzelf en gaat vragen stellen.

Wie ben ik?
Wat ik ervaar wil ik dat wel?
Wat wil ik wel?
Wat gebeurt er eigenlijk in de wereld?
Wat gebeurt er nu in mij? Enz.

We worden in een sneltrein tempo Bewust!
We zijn aan het wakker worden voor wat er nu wereldwijd in de mensheid gaande is en hoe we in onze essentie kunnen verschuiven naar  wie we werkelijk zijn.
We verschuiven van het hoofdbewustzijn naar het Hartsbewustzijn met de grootse kracht LIEFDE.

Velen van ons komen er nu achter dat we niet ons denken zijn of ons gevoel. Dat het alleen richtingaanwijzers zijn om weer herinnert te worden aan wie we in werkelijkheid zijn.
Een spiritueel wezen, een Ziel met ontzettend veel Lichtkracht en potentieel!
Dat we als lichtwezen 1 zijn met alles. Dat alles in onszelf aanwezig is. Denk aan onze innerlijke natuur, onze innerlijke wijsheid, intuïtie, de kracht van het hart, de elementen.

We hebben nu de beweging naar binnen maken om tot onze antwoorden te komen. Ons niet meer door de systemen in de buitenwereld te laten vertellen wat goed voor ons is. Volledig afgestemd op de natuur en spirituele wereld die tot je spreekt door intuïtie en het hart. ( het hart is de weg naar de ziel en de poort naar de Bron) Daar liggen de antwoorden en de ECHTE waarheid!

Zo binnen zo buiten. Dat is wat we in werkelijkheid zijn.
Dat is voor mij Spiritualiteit.
De ontdekkingsreis hier op Aarde om te herinneren wie ik in werkelijkheid ben.
Dit te voelen en ervaren om te groeien in de School die Leven heet.

Puur de vraag ont-dekken van Wie ben ik?  en Wat kom ik hier doen?
Te ont-dekken dat ik een ego, een lichaam, gevoel en gedachten heb als instrument en een Ziel met een giga potentieel bezit. Pure Lichtkracht van LIEFDE.

Dit is voor mij niet zweverig en ook al snap ik er soms helemaal niks van rationeel en vind ik het echt niet oké vanuit mijn ego denken, het is precies hoe het hoort te gaan. Het heeft een doel.

Spiritualiteit en Bewustzijn is een levensreis waar ik nog de rest van mijn leven mee bezig ben en dit doe ik samen met de hele mensheid. Ieder zijn of haar eigen proces. Bewust of onbewust.
We gaan dwars door alle emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen heen.

Spiritualiteit en Bewustzijn doorgeven dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik neem je dan ook graag mee op jouw innerlijke reis van Spiritualiteit en Bewustzijn naar wie jij in werkelijkheid bent. Zeker nu voor zovelen er zo veel is verandert en “zekerheid” is weggevallen.

Heb jij de moed om jouw innerlijke reis te doen en je Warezelf te ont-dekken?
Dan reis ik graag met jou mee!
Op de website vind je alle info die je nodig hebt om deel te nemen aan het aanbod wat voor jou goed voelt. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@akkelienmedina.nl

Let’s make some Magic en open jezelf voor Wie je werkelijk bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Scroll naar top