Wat is Spiritualiteit voor mij?

Ik val maar gelijk met de deur in huis….
Het woord Spiritueel en Spiritualiteit is behoorlijk besmeurt.
Ik merk vaak als ik zeg dat ik spiritueel coach ben of me met spiritualiteit bezig houd dat ik in de hoek zweverig en vaag wordt gedrukt.
Nou heb ik erg veel moeite met het “hokjes gedoe” en daarom omschrijf ik in deze blog wat voor mij Spiritualiteit betekend. Dat het niks met zweverigheid te maken heeft en wat de kracht is als je er mee verbind.

Van jongs af aan heb ik ervaren dat er meer is dan wat er met het blote oog wordt waargenomen. Ik kon het alleen ervaren, wat er in mij gebeurde had ik geen idee over. Het werd dan ook een bewuste reis om te gaan ont-dekken wat dat nou eigenlijk het voor mij betekend. Gaande weg kreeg ik door dat dat Spiritualiteit werd genoemd. Het is een be-leving

Ieder mens is een spiritueel wezen. We komen allemaal als Lichtwezen/Ziel naar aarde om in een lichaam te incarneren. Dat doen we om als mens het aardse te beleven en zo als Ziel te groeien.

Wij hebben als spiritueel wezen 4 lichamen.
Een fysiek lichaam dat de elementen van de aarde omvat.
Een mentaal lichaam. Het denken.
Een emotioneel lichaam. Het gevoel.
Een spiritueel lichaam wat ons verbind met de Bron/God/Hogere Zelf

De Ziel is bij het incarneren in het lichaam door de sluiers van vergetelheid heen gegaan waardoor en weinig tot geen besef is van waar hij of zij vandaan kwam.
We zijn hier dan ook op aarde om door het aardse te beleven en doorleven, via die 4 lichamen, weer te worden herinnert aan wie we in werkelijkheid zijn. Een Ziel in een lichaam op aarde als onderdeel van een Universum waar we volledig mee verbonden zijn.

Dit ontwaken van de ziel is een immens langer reis waar we ontelbare levens mee bezig zijn geweest. We zijn nu in een tijdperk beland dat er een grote bewustzijns verschuiving plaats vind. Wereldwijd word de mensheid nu in een snel tempo wakker voor zijn of haar Hogere Zelf/ Bron/God in onszelf, niet er buiten.

We worden wakker voor onze essentie. We komen er achter dat we niet ons denken zijn of ons gevoel. Dat het alleen richtingaanwijzers zijn om weer herinnert te worden aan wie we in werkelijkheid zijn.
Een spiritueel wezen van licht. Dat we als lichtwezen een zijn met alles. Dat alles in onszelf aanwezig is. Denk aan onze innerlijke natuur, onze innerlijke wijsheid, intuïtie, de kracht van het hart, de elementen.
We hebben en gaan nu de beweging naar binnen maken om tot onze antwoorden te komen. Ons niet meer door de systemen in de buitenwereld te laten vertellen wat goed voor ons is. Volledig afgestemd op de natuur en spirituele wereld die tot je spreekt door intuïtie en het hart. ( het hart is de weg naar de ziel en de poort naar de Bron) Daar liggen de antwoorden.

Zo binnen zo buiten. Dat is wat we in werkelijkheid zijn.
Dat is voor mij Spiritualiteit.
De ontdekkingsreis hier op aarde om te herinneren wie ik in werkelijkheid ben.
Dit te voelen en ervaren en er dagelijks in te leven.

Puur de vraag ont-dekken van Wie ben ik?  en Wat kom ik hier doen?
Te ont-dekken dat ik een ego, een lichaam, gevoel en gedachten heb en een Ziel ben.

Dit is voor mij niet zweverig, dit is voor mij een hemelse ervaring op aarde.
Dit  werd een levensreis waar ik nog de rest van mijn leven mee bezig ben.
Dwars door alle emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen heen.
Dit doorgeven en mensen van bewust maken dat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik neem je vanuit mijn Spiritueel Centrum Akkelien Medina graag mee op het pad van jouw herinnering naar Spiritualiteit.
Ga jij mee op jouw Spirituele Innerlijke reis?
Op de website vind je alle info die je nodig hebt om deel te nemen aan het aanbod wat voor jou goed voelt. Heb je vragen? Stel ze gerust via info@akkelienmedina.nl

Let’s make some Magic en open jezelf voor Wie je werkelijk bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

Scroll naar top