Door de deur van Vernieuwing


Al tijden vielen de mooie afbeeldingen op facebook over poorten en doorgangen me op. Dat was ik natuurlijk ook aan het doen, onbewust steeds een grotere stap zetten door de poort van vernieuwing. De symbolen lieten me vele mogelijkheden zien.
De ene poort was groot, de ander was kleurrijk, weer een andere was vol bloemen en planten groei en zo waren er vele afbeeldingen van poorten die voorbij kwamen.

Het is mooi hoe symbolen een metafoor kunnen zijn.
Onbewust werd bewust en in juni maakte ik de keuze om mijn nevenactiviteiten te stoppen per september en me helemaal op mijn bedrijf Akkelien Medina te focussen.

Dit voelde zo kloppend dat ik alles in gang ging zetten om het realiseerbaar te maken. Daarvoor moest ik wel het een en ander loslaten en dat was best nog wel een emotioneel dingetje. Zeker het loslaten van een hele lieve cliënte ging me aan het hart. Toch was het nodig om vooruit te gaan en niet te blijven hangen in wat er was.

Het oude langzaam weg laten vloeien en al stappen en handelingen doen voor het nieuwe. Door de poort van vernieuwing is altijd spannend. Dat herken jij zeker ook wel.

Verandering is wat het leven ons dagelijks laat zien. Toch wil je soms vast houden wat je hebt ook al weet je dat het je niet meer dient.

Door vast te houden behoud jij de controle, maar wat als het leven iets veel beters of mooiers voor jou in petto heeft?

Er is altijd een begin en een einde van iets of een situatie. Soms duurt dat iets of situatie een leven lang, soms een dag of een poosje. Je weet vaak wel wanneer het klaar is en dan mag je handelen. Door de deur van vernieuwing.

Het leven laat ons altijd verandering zien. De natuur leeft ons voor.
Kijk maar eens naar de seizoenen en de fases van de maan.

Er is altijd een start (lente, nieuwe maan) een moment waarin je op weg gaat en lekker bezig bent zodat je dagelijkse invulling, werk, relatie, gezondheid e.d. in een flow zit komen. Dan zit je er helemaal in, het stroomt. Dit kan positief zijn maar ook naar en ellendig (zomer en volle maan) Je beleeft de situatie intens.
Vanuit deze be-leving merk je ook dat er dingen gaan verschuiven.
Je maakt een keuze, wil ik dit nog? Welke eventuele andere vorm mag het aannemen? Je merkt dat je gedachtegang verandert en je anders gaat ervaren.
Als je de moed hebt en durft stappen te nemen dan is dit het moment.
Als je stappen neemt ga je naar een nieuwe fase. Die van een andere invulling en loslaten. Dapper ga je organiseren, regelen, je focus verleggen. (herfst, afnemende maan)
Dan als laatste fase verschuif je naar  winter, donkere maan. Er is afscheid, er valt een stlte want je oude invulling valt weg.
Je stapt door de poort van vernieuwing . De zaadjes van je nieuwe invulling zijn  geplant en je gaat op weg naar lente en nieuwe maan.

Hoe is dat voor jou?
Durf jij door de poort te stappen en de emoties die er bij horen te omarmen?
Durf jij te vertrouwen dan het leven, Universum, Bron jou steeds de mogelijkheid biedt om je mooiste leven te leven?

Weet je dat je daar zelf de stappen voor hebt te zetten maar alle hulp krijgt vanuit het leven als je je er voor opent?

Ik ben door de Poort van Vernieuwing gegaan en ben heel blij met mijn beslissing al vroeg het me dapper en moedig te zijn.

Ik nodig je van harte uit om met mij door een poort die bij jou past te stappen zodat ik je kan ont-moet en met jou de Magie van Lichaam en Energie te ont-dekken, creëren, be-leven, omarmen en belichamen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.

Scroll naar top